MÓN UNICUSANO

Università Niccolò Cusano > Universitat > MÓN UNICUSANO

Al voltant de la Universitat Unicusano han nascut i es desenvolupen iniciatives importants en diferents àmbits: en la recerca mèdica-científica, la Fundació Universitat Niccolò Cusano es dedica a la recerca biomèdica i al diagnòstic per a la cura de les malalties minoritàries.
A més, la Fundació també porta a terme una gran campanya de sensibilització en favor de la recerca mèdica-científica. És per aquest motiu que la Unicusano ha comprat l’equip de futbol Fondi per tal de donar visibilitat a la recerca científica: es tracta de l’equip Unicusano Fondi Calcio: l’equip de la Recerca Científica.

Gràcies a la sinergia entre la Cusano i el Corriere dello Sport Stadio, la Niccolò Cusano també visibilitza, promou i dóna suport a un món desconegut com és el de les famílies que lluiten contra les patologies i les discapacitats, i el dels investigadors que treballen incansablement als laboratoris de recerca. I ho fa mitjançant el projecte Unicusano Focus –Sport & Ricerca, el nou setmanari que des del 10 de novembre del 2015 es publica els dimarts com a suplement gratuït del diari Corriere dello Sport.

En l’àmbit divulgatiu i de la informació cal destacar l’UNICUSANO TAG 24, el diari informatiu en línia de la universitat i les dues ràdios universitàries Radio Cusano Campus i Radio Manà Manà (en FM a Roma i al Laci), que ofereixen un servei informatiu i d’entreteniment molt ben valorat a la Regió i donen veu a la comunitat Unicusano.

En l’àmbit editorial, l’Editorial Edicusano ha estat creada per enfortir l’activitat didàctica i científica de la universitat i per presentar noves idees, nous models i noves propostes.

La Universitat Niccolò Cusano també és una UNIVERSITAT VERDA, un centre on cada dia es porten a terme accions en favor de la sostenibilitat i el medi ambient. Es tracta d’un laboratori on els estudiants, els docents i els treballadors de la Universitat porten a terme tasques en favor del planeta. El departament d’Enginyeria de la Universitat treballa en projectes ecològics i sostenibles en el sector de la mobilitat i de la mesura de les emissions de CO2.

El compromís de la Universitat en la Recerca Green es pot observar clarament en el projecte «Unicusano Lab: Mens, Ingenii, Verbum». Es tracta d’una doble pàgina de notícies que es publica cada mes, d’ençà del novembre del 2015, a Auto Sprint i a Moto Sprint. Els apassionats de les quatre i de les dues rodes descobreixen com les meravelles de la recerca en enginyeria s’apliquen al món del motor.